Рання діагностика – єдине, що здатне допомогти уникнути серйозних ускладнень!

Фундамент здорової дитини формується в ранньому віці.

Діти потребують піклування батьків та регулярного медичного огляду.

Найбільш ефективним, безболісним, високоінформативним і абсолютно нешкідливим з діагностичних процедур є УЗД (ультразвукове дослідження).

Ультразвуковий метод дозволяє оцінити анатомічну структуру печінки, нирок, підшлункової залози, селезінки, серця, структуру та стан головного мозку (нейросонографія), кульшових суглобів малюків, сприяє визначенню вроджених вад розвитку.

Які саме УЗД для дитини рекомендуємо виконати

УЗД призначається лікарем, який спостерігає дитину. Серед безлічі ультразвукових досліджень, виділяють кілька, які необхідно пройти грудним дітям у перші 3 місяці життя – це ультразвукове дослідження головного мозку (нейросонографія), ультразвукове дослідження нирок та УЗД – сканування кульшових суглобів.

Патологія головного мозку, нирок, кульшових суглобів не завжди проявляється зовні, тому ультразвукова діагностика поспішає на допомогу у визначенні порушень на ранніх етапах, що сприяє подальшому своєчасному лікуванню.

Нейросонографія

 

УЗД головного мозку допомагає виявити порушення розвитку або ураження мозку, які могли виникнути під час вагітності чи самих пологів, що сприяє у діагностиці запальних змін. Спеціальної підготовки не потрібно. Дослідження необхідно провести у віці 1-3 місяців життя малюка.

УЗД кульшових суглобів

Це дослідження лікарі-педіатри рекомендують проводити всім малюкам у віці 1-3 місяців життя. УЗД суглобів у дітей не потребує спеціальної підготовки та допомагає виявити дисплазію (недорозвинення) кульшових суглобів.

Порушення розвитку суглоба (вроджений вивих, підвивих) також визначаються за допомогою УЗД.

Не варто відкладати УЗД кульшових суглобів: ближче до 1 року життя дитини це дослідження стає малоінформативним.

УЗД нирок

 

Цей метод застосовується виявлення можливих пороків розвитку сечовидільної системи, які можуть протікати тривалий час не виявляючись зовні. Спеціальна підготовка малюка не потрібна.

 

УЗД серця

 

При підозрі на наявність вродженої вади серця додатково проводять ультразвукове дослідження серця. Спеціальної підготовки також не потрібно.

Чи не шкідливо УЗД

Важливо знати, що ультразвукова діагностика базується не на проникаючому випромінюванні і не шкодить організму малюка. УЗД можна застосовувати як в утробі матері, так і з перших годин життя дитини! Кількість УЗД досліджень не обмежена – не обмежена!

Чому у BabyDoctor

У Клініці маленькі пацієнти обстежуються за допомогою апарату, який оснащений усіма необхідними дитячими датчиками.

Щоб Ваш малюк не відчував стресу при УЗД, для нього підігрівають гель-мастило.

Вартість дослідження доступна і є однією з найвигідніших для Вас пропозицій серед інших.

Ви можете побачити все самі!

Запис на прийом

Не зволікайте, всі хвороби лікуються легше, якщо почати лікування якомога швидше.